Maud & Olof Erikssons Tunnbrödsbageri

Maud och Olof Erikssons Tunnbrödsbageri är ett av Sveriges äldsta tunnbrödsbagerier och det första som redan 1992 började tillverka KRAV-godkänt tunnbröd. Bageriet har allt sedan starten 1963 bakat ett traditionellt jämtländskt tunnbröd. Med traditionellt menas att brödet bakas enligt ett recept som har varit i bruk i många generationer här i norra Jämtland. Brödet bakas för hand med hjälp av kavelmaskin och elektrisk ugn.
 
1992 tog vi ytterligare ett steg för att anpassa den jämtländska tunnbrödstraditionen till modernt livsmedelstänkande. Som första tunnbrödsbageri i Sverige kunde vi hösten -92 erbjuda KRAV-godkänt hårt och mjukt tunnbröd.
 
Flaggskeppet i vår produktion är det spröda Korntunnbrödet, som med sin utpräglade smak av biodynamiskt odlat korn har rönt stor uppmärksamhet och bland annat tilldelats Gastronomiska Akademiens diplom. OCH vunnit ett av de få tester som någonsin har gjorts av tunnbröd, nämligen Surströmmingsakademiens stora test sommaren 2004.
Våra produkter vann 2 av 5 kategorier, bl.a. Korntunnbrödet som "Testets Godaste Bröd".Vårt korntunnbröd har fått många efterföljare men ingen annan bakar enbart på ekologiska råvaror, som t.ex. stenmalet mjöl från Saltå Kvarn i Järna.
 
Vårt ekologiska korntunnbröd är inte bara gott det är nyttigt också. Det har mycket låg fett, socker och salthalt och är rikt på fibrer, något som gör att brödet attraherar både finsmakaren och den hälsomedvetne.
 
Genom att köpa detta bröd så gör man inte bara miljön en tjänst utan man bidrar också till att bevara sysselsättningen i Jämtlands glesbygd samtidigt som man stärker sin hälsa.


Ungefärlig leveranstid
1 vecka

1 artiklar

per sida

1 artiklar

per sida