Nydala Bigård

Nydala Bigård producerar honung för själ och hjärta. Vi vill väcka nyfikenhet, förmedla kunskap och upplevelser för flera sinnen. Bigårdarna är utplacerade på olika platser över ön och vi sätter stort värde i att särhålla honungen mellan olika slungningstillfällen och bigårdar. Det gör det möjligt att förvalta variationsrikedomen från naturen i både smak, färg och konsistens.  Honung från Öland har stor variation i smak och färg. Mycket p g a den unika floran som växer här. Honung är i alla lägen ett nyttigare alternativ än det vita hushållssockret.  Oavsett säsong så är Honung från Öland inte bara ett sötningsmedel utan också en krydda.

Våra bivaxljus är handstöpta på traditionellt sätt med bivax från egna bisamhällen. Det vax som används är täckvax som blir över från honungsproduktionen. Det är en klimatsmart produkt som framställs utan påverkan på naturen. Bivax innehåller endast två grundämnen, kol och väte, som bildar vattenånga vid förbränning.

Bivaxljus avger en frisk och söt honungsdoft. Till skillnad från andra ljus har bivaxljus inga petroleumbaserade kemikalier. Ljuset har varit känt sedan medeltiden för att lindra allergiska symptom som täppt näsa, astma och hösnuva. Studier på senare tid visar att bivaxljus också kan vara till nytta vid behandling av symptom på depression och sömnlöshet. Lågorna från bivaxljusen brinner ljusare, klarare och längre än vanliga animaliskt eller råoljebaserade paraffin eller stearinljus som förorenar inomhusluften vid förbränning.

Bin är ekosystemförstärkande och har en avsevärd betydelse för mångfalden i naturen. Pollinering och honungsproduktion gör biet till ett av jordens viktigaste nyttodjur. Därför finns det ett stort värde i svensk honung.

Ungefärlig leveranstid
1 vecka

6 artiklar

per sida

6 artiklar

per sida