Sörgården Måla

Det var vid Hjälmarens norra strand allting började. Jag har alltid älskat god mat. Unikt, ekologiskt, närodlat och högkvalitativt är viktiga ledord för verksamheten, som drivs av fantasi och sökande efter nya goda och spännande smaker. Där jag satsat på välsmakande knäckebröd, marmelader, chilisåser, senap och chutney.

Med ett livslångt matintresse, och efter några år som kock och restaurangchef på 80-talet tog jag examen som civilekonom och jobbade som säljare inom IT, Tröttnade på livet som anställd och startade eget inom mat. Det började med knäckebröd och marmelad, som sen utökats med chutney, senap och chilisåser.

Vi använder aldrig smakförstärkare, färgämnen, konserveringsmedel eller andra industriella substanser. Vi gör allt för hand, vilket tar tid, men på Sörgården Måla anser vi att det måste få ta tid för att göra god mat. Produkterna baseras på råvaror från gården och Hjälmaretrakten och har rönt stora framgångar. Knäckebrödet har varit ett stående inslag på Nobelfesten under flera år och många produkter har prisats för sin goda smak vid flera tillfällen.

Våra produkter finns att köpa i ost– och delikatessbutiker i Sverige, Storbritannien, Irland, Danmark, Finland och Tyskland.

Vi riktar oss till dig som vill ha riktiga delikatesser med god smak, utan konstiga tillsatser.

Ungefärlig leveranstid
1 vecka