Tryffel of Sweden

Den gotländska svarta tryffeln, som är samma art som fransmännen kallar Bourgognetryffel, Tuber uncinatum (syn. aestivum), växer vilt på Gotland. Världens nordligaste utpost av äkta tryffel. 

Huvudsäsongen för den färska tryffeln är från oktober till december och den kallas därför också hösttryffel. Den skall inte blandas ihop med sommartryffel (som man nere i Europa kallar Tuber aestivum) som är en blek variant av samma tryffelart. Det är fruktkroppar som mognat på sommaren, när det är varmt, och därmed inte alls får samma kraftiga arom som hösttryffeln. 

Tryffel of Sweden ägs av matintresserade gotlänningar som blivit frälsta på gotländsk tryffel. Företaget försöker erbjuda tryffelprodukter och tryffelupplevelser av världsklass i en lustfylld anda som det står i verksamhetsbeskrivningen. Vi använder enbart fullmogen gotländsk tryffel som smaksättare av i övrigt så rena och lokalproducerade råvaror som möjligt. Tryffeln som används är uteslutande plockad på Gotland, det allra mesta vildväxande på mellersta Gotland. Vi har avtal med markägarna och betalar dem för den tryffel som hittas.

Ungefärlig leveranstid
1 vecka

4 artiklar

per sida

4 artiklar

per sida